Пам’ятаємо про Героїв Крут

18714_1371714133 b7223067

   Серед героїчних сторінок нашого минулого щороку у січневі дні переносимося думкою і духом у той час, у ті святі для нас місця і на той шлях, що завів українських юнаків під Крути.
Ось і у нашому НВК 29 січня 2015 року вчитель історії Грінченко Віталій Вікторович до відзначення 97-ї річниці героїв Крут провів урок для учнів 9-11 класів на тему: «Понад Крутами вічність у сурми сурмить».
Обговорюючи події майже столітньої давнини, учні пізнали  політичні обставини того часу,  дізналися про героїчний подвиг українських студентів. Віталій Вікторович розповів, що юнакам, які брали участь в бою під Крутами, було від 17до 23 років і мали вони лише 7-денну підготовку перед тим, як безпосередньо виступити у бій. Кількох поранених полонених відправили після бою до Харкова на подальші допити. Саме вони змогли вижити і розповісти про реальні події того дня.
В кінці уроку вчитель наголосив, що на початку 2012 року на місці дерев’яного хреста на Аскольдовій могилі було встановлено справжній пам’ятник крутянцям:  виготовлений із дорогого каменя «козацький хрест», у центрі якого висічений тризуб, під яким промовиста і символічна цитата із святого Євангелія – «Найбільша любов – життя покласти за друзів».
Вічна пам’ять Героям, які пожертвували своїм життям заради незалежної України.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *